صرافي و صرافي تهران صرافي و صرافي تهران .

صرافي و صرافي تهران

طرز كار صرافي ها

صرافي

با شنيدن نام صرافي ناخودآگاه شكل اسكناس دلار همراه تابلوهايي سياه رنگ با اعداد ديجيتالي قرمز و تعدادي پرچم را تصور مي كنيم.

اين اولين واكنش ذهني همه ما با ديدن يا شنيدن كلمه صرافي است. گرچه مدتي است به دليل نوسانات ارزي، بيشتر اين تابلوها خاموش هستند و در كوچه و خيابان زياد جلب توجه نمي كنند، ولي هرگز خاموش بودن تابلوي اين صرافي ها به معني بيكار بودنشان يا از كار افتادنشان نيست؛ بلكه حتي اين تابلوهاي خاموش هم گفتني هاي بسياري دارند كه گاهي اوقات از اين خاموشي بايد نگران شد.

به هر حال هم اكنون تحريم ها باعث شده اند صرافي ها با تابلوهاي معروفشان نقش بسزايي در اقتصاد ايران به عهده بگيرند.

صرافي در لغت به معني داد و ستد انواع پول است و در كشورمان همزمان با قرن نوزدهم ميلادي با توجه به رشد تجارت داخلي و خارجي شكل تازه اي به خود گرفت. اگر از واقعيت اين شغل بخواهيد مي توان گفت از وقتي معامله پاياپاي كالا به كالا كمرنگ شد، نقش اين شغل يعني صراف ها در زندگي اقتصادي و معاملات تجاري پررنگ تر شد.

صرافي قبل از پيدايش سيستم بانكداري در ايران گسترش يافت و پايش را از مرزهاي كشور بيرون گذاشت.

صرافان ايراني در هند و عراق شعبه داشتند و تاجران را براي انتقال وجوه خود ياري مي كردند. طبق اسناد و مدارك، اصول كار صرافي هاي ابتدايي بر دو پايه برات و بيجك استوار بود، به صورتي كه تجار برات و بيجك هاي مدت دار صادر مي كردند و اين برات ها نزد برخي صرافي هاي خاص و مورد نظر تجار يا صادر كننده برات معتبر بود و در نهايت قابليت نقد شدن داشت.

گرچه نقش بيجك يا برات صرافي ها با پيدايش سيستم بانكداري در جامعه ايران كمرنگ شد، اما حرفه صرافي حتي با وجود سيستم بانكداري نوين به معاوضه پول و خريد و فروش آن به حيات خود ادامه داد تا اين كه از اواسط دهه ۷۰ شمسي دوباره كار و بارش سكه شد. قبل از اين تاريخ بيشتر صرافي ها مشغول داد و ستد سكه، طلا و نقره به مشتريان خود بودند و در ابعاد كوچك خريد و فروش ارزهاي معتبر بين المللي انجام يا اين كه براي ارسال حوالجات رقم پايين به نيازهاي خرد خانواده ها پاسخ مي دادند.
انواع صرافي درايران

به طور كلي صرافي ها در ايران به دو گروه تقسيم مي شوند.
صرافي هاي نوع اول:

اين گروه از صرافي ها اجازه حضور در معاملات الكترونيك ندارند و صرفا براي خريد و فروش فيزيكي ارز مجوز دارند.
صرافي هاي نوع دوم:

اين گروه از صرافي ها علاوه بر خريد و فروش فيزيكي ارزهاي معتبر جهاني، مجوز حضور در مبادلات الكترونيك يا همان حوالجات را كسب كرده اند و مي توانند حواله هم صادر كنند.

لازم به يادآوري است هر دو گروه مي توانند به خريد و فروش سكه در كنار خريد و فروش ارز مبادرت ورزند.
صرافي ها چگونه كار مي كنند؟

شايد خيلي ساده فرض مي كنيد وارد يك صرافي مي شويد و مقداري ريال مي دهيد و در ازاي آن ارز مورد نظرتان را مي خريد و از آن خارج مي شويد.

آيا واقعا كار به همين سادگي است؟ خير! به طور كلي صرافي ها دقيقا همانند فروشنده كالايي مجبور هستند قيمت تمام شده كالاي خود را تعيين و با درصدي سود آن را به متقاضي بفروشند.

از اين رو اطلاع از نرخ برابري ارزها در مقابل واحد پول ملي كشورشان مثل ريال امري حياتي و ضروري براي آنهاست، گرچه اين صنف در كنار خريد و فروش يا حواله ارزش اقدام به خريد و فروش سكه طلا نيز مي كند، اما به قول معروف خريد و فروش سكه طلا براي جوري جنس آنهاست و كار اصلي و حساسيت اصلي مربوط به همان پول هاي كاغذي يا حوالجات است.

در شرايط عادي و عمومي، نرخ برابري ارزها گرچه در بازارهاي بين المللي مثل فاركس يا ديگر بازارهاي ارزي تعيين مي شود، اما مبناي محاسبه نرخ ارزهاي خارجي در كشورها را معمولا بانك مركزي آن كشور به عهده دارد و اين نظام بانكي آن كشور است كه هر روز نرخ مورد نظر صرافان را در اختيارشان قرار مي دهد تا تابلوهاي معروف مغازه هاي صرافي روشن شوند و شروع به نوسان كنند، اما داستان اين تابلوها در ايران كمي متفاوت است و نوسان آنها در حال حاضر زياد به بانك مركزي بستگي ندارد.

بدون ترديد چند سالي است با اين جمله زياد برخورد داشته ايد: «هنوز نرخ درنيامده». معمولا وقتي قصد خريد يا فروش ارز داريد، اين جمله را اول صبح زياد شنيده ايد و با كلي سوال، گوشي تلفن را قطع كرده ايد يا اين كه از در صرافي خارج شده ايد، اما معني واقعي اين عبارت چيست؟ مگر قرار نيست بانك مركزي نرخ را براي صرافي ها اعلام كند؟ بانك كه ساعت ۷ و ۳۰ دقيقه كار خود را آغاز مي كند، پس چرا هنوزنرخ در نيامده است؟

اين جمله را مي شنويد چون نرخ ارزهاي خارجي در ايران بنا به هر دليلي در بازار آزاد يعني خارج از محوطه بانك مركزي يا حتي خارج از مرزهاي كشورمان تعيين مي شود و بنا به هر دليلي بانك مركزي هم اكنون در اين باره بي تفاوت عمل مي كند، شايد هم به علت تحريم هاي يكجانبه خارجي عليه نظام بانكي ايران چاره اي ندارد.

داستان از اين قرار است كه در شرايط فعلي نظام ارزي كشورمان، نرخ ارز و برابري آن با ريال ايران در كشورهايي مثل امارات عربي متحده يا شهر هرات افغانستان و گاهي هم تركيه تعيين مي شود.

اما پايگاه اصلي تعيين نرخ ارز در بازار آزاد ايران همان امارات عربي متحده است و ديگر كشورها فعلا نقش مهمي در تعيين نرخ ارز آزاد ايران ندارند.

حال از آنجا كه در امارات صرافي ها ساعت ۱۱ صبح شروع به كار مي كنند و برابري ريال ايران با درهم امارات را تعيين مي كنند، بازار ايران هم تا قبل از اين ساعت معمولا از خريد و فروش مگر در شرايطي خاص يا به ضرورت خودداري مي كند بنابراين صرافي ها اين جمله را كه «هنوز نرخ درنيامده» به كار برده و تا ظهر معمولا به محاسبه كارهاي روز قبل خود مي پردازند يا اين كه با احتياط و در حجم بسيار كم با نرخ هاي روز گذشته كار مي كنند، البته فكر نكنيد وقتي ساعت ۱۱ صبح به قول معروف نرخ ها مشخص شد، كار تمام است؛ بلكه طي ساعت كاري دائم طبق هماهنگي هاي تلفني يا ارتباط اينترنتي قيمت ها به روز شده و مبناي محاسبه قرار خواهد گرفت البته صرافي هرچه معتبرتر باشد، بدون ترديد زودتر از نوسانات مطلع مي شود، ولي مبناي ديگري هم در كار است كه معمولا بعدازظهر و حوالي ساعت پنج شروع مي شود.


برچسب: ، آموزش صرافي، انواع صرافي ها، سود صرافي، شرايط تاسيس صرافي، صرافي چيست،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۰۸:۱۷:۲۴ توسط:maryam موضوع:

شرايط اخذ مجوز صرافي چيست؟

صرافي

 مجوز صرافي

به گزارش شبكه اطلاع رساني راه دانا معاون نظارتي بانك مركزي از پيوستن ۲ هزار صرافي به جرگه صرافان كشور در آينده اي نزديك خبر داد.

حميد تهران فر، معاون نظارتي بانك مركزي با اشاره به اينكه روزانه به طور متوسط ۳۰ تا ۴۰ پرونده تاسيس صرافي جديد بررسي و پردازش مي شود، تاكيد كرد: درب بانك مركزي به روي متقاضيان جديد تاسيس صرافي باز است و مهلت تعيين شده (۲۸ مرداد ۹۴) مربوط به صرافان قديم است و صرافاني كه براي نخستين بار اقدام به فعاليت مي كنند را شامل نمي شود.

وي اظهار داشت: تاكنون نام ۴۵۰ صرافي مجاز در سايت بانك مركزي درج شده و ۴۰۰ صرافي ديگر هم تا پايان مهلت ۲۸ مرداد ۹۴ تقاضايشان به سرانجام مي رسد و نام آنها در سايت بانك مركزي درج خواهد شد.

معاون نظارتي بانك مركزي ضرب الاجل ۲۸ مرداد ۹۴ را غيرقابل تمديد عنوان كرد و افزود: انتظار داريم صرافان در اولين فرصت تقاضاي خود را براي تمديد مجوز اعلام كنند.

معاون نظارتي بانك مركزي خاطرنشان كرد: از ۲۸ مرداد ۹۳ كه دستورالعمل فعاليت صرافان به تصويب شوراي پول و اعتبار رسيد، به صرافاني كه در آن زمان فعال بودند يكسال فرصت داده شد فعاليت خود را با مقررات شوراي پول و اعتبار تطبيق دهند و مجوز لازم را از بانك مركزي دريافت كنند و اكنون اين مهلت به روزهاي پاياني خود نزديك مي شود.

تهران فر با تاكيد بر اينكه مقررات قبلي مربوط به صرافي ها تسهيل شده، گفت: براساس مقررات قبلي قرار بود صرافان با ۲۰ ميليارد تومان سرمايه در كشور فعاليت كنند كه اين ۲۰ ميليارد تومان در شهرهاي بزرگ مانند تهران، مشهد و اصفهان به ۴ ميليارد تومان و در ساير شهرها (غير از كلان شهرها) به دو ميليارد تومان كاهش يافته و اين تغيير بزرگي در مقررات صرافي ها در جهت تسهيل فعاليت و بهبود محيط كسب و كار بوده است.

معاون نظارتي بانك مركزي تاكيد كرد: صرافاني كه با بانك مركزي كار مي كنند براساس صورت هاي مالي كه ارائه مي دهند، ماليات پرداخت مي كنند و فعاليت آنها شفاف است ولي صرافي هاي غيرمجاز كه شفافيت لازم در كارشان نيست زيرزميني فعاليت مي كنند، ماليات هم نمي پردازند و قانون گريزي مي كنند.

تهران فر در خصوص صرافي هايي كه پروانه خود را از اتحاديه صنف طلا و جواهر گرفته اند،گفت: طي سال هاي اخير قانونگذار اجازه اين امر را به اتحاديه طلا وجواهر نداده و قرار بر اين شد كه تمام صرافي ها از بانك مركزي مجوز بگيرند.

وي ادامه داد: طبق ماده ۹۶ قانون برنامه پنجم مرجع تخصصي اعطاي مجوز و نظارت بر صرافي ها بانك مركزي است و اتحاديه صرافان هم طي اطلاعيه اي اعلام كرده صرافي هايي كه داراي پروانه از اتحاديه صنف طلا و جواهر هستند به بانك مركزي مراجعه كنند و از آن جا مجوز بگيرند كه خيلي ها مراجعه كردند و برخي هم كه مراجعه نكرده اند ديگر عذرشان پذيرفته نيست و اتمام حجت شده است.

معاون نظارتي بانك مركزي به قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز اشاره و تصريح كرد: براساس اين قانون كليه معاملات ارزي بايد از مبادي مجاز انجام شود؛ مبادي مجاز در مبادلات ارزي، شعب بانك هاي داراي مجوز از بانك مركزي و صرافي هاي داراي مجوز هستند و خريد و فروش ارز غير از اين مبادي مبناي قانوني ندارد.

تهران فر همچنين از هموطنان خواست كه خريد و فروش ارز را از طريق كارگزاران مجاز انجام دهند و اضافه كرد: دلالان ارزي بسيار كارشان خطرناك است و به دفعات شكاياتي به بانك مركزي آمده و در پاره اي موارد ارزي كه دلالان به مردم داده اند، ارز تقلبي و جعلي بوده است.
وي به اقدامات بانك مركزي و نيروي انتظامي در برخورد با دلالان ارزي اشاره كرد و افزود: نيروي انتظامي با برنامه ريزي دقيق در بهمن و اسفندماه سال گذشته در چند نوبت بازار را از وجود دلالان پاك كردند و اين كار با درايت و با برنامه ريزي منسجم همچنان ادامه دارد.


برچسب: ، تاريخچه ي صرافي، شرايط اخذ مجوز صرافي، شرايط تاسيس صرافي، مراحل اخذ مجوز صرافي، معني صرافي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۰۸:۱۲:۵۱ توسط:maryam موضوع:

ثبت شركت صرافي و مراحل ثبت صرافي چگونه است؟

ثبت شركت

ثبت شركت صرافي

يك نوع ديگر از انواع شركت، شركت صرافي است كه به دو نوع تقسيم مي‌شود:
الف) شركت صرافي از نوع اول: صرافي‌هايي كه تنها مجاز به خريد و فروش نقدي ارز بوده و انجام ساير معاملات و فرايندهاي ارزي براي آنها ممنوع است.

ب) شركت صرافي از نوع دوم: اين نوع صرافي علاوه بر خريد و فروش ارز، داراي مجوزهاي لازم براي فرايندهاي مربوط به حواله‌هاي ارزي از طريق موسسات مالي و اعتباري و ارائه خدمات ارزي برون مرزي از طريق كارگزاران است.
مراحل لازم براي ثبت شركت صرافي

انعقاد قرارداد

تهيه مدارك لازم

مشاوره با سامانه

امضاء اساسنامه و فرم هاي مورد نياز

طي نمودن مراحل اداري در اداره ثبت شركت‌ها

هزينه: دستمزد ده مليون ريال + واريزي ها و حق الثبت‌هاي دولتي
براي ثبت شركت صرافي به نكات زير توجه كنيد:

صرافي‌ها حق تاسيس شعبه ندارند.
براي ثبت شركت صرافي، داشتن مجوز از بانك مركزي الزامي است.
هزينه تاسيس صرافي نوع اول حداقل پنجاه ميليون ريال است كه بايد به شكل نقدي نزد بانك مركزي وديعه گذاشته شود.
زماني كه ثبت شركت صرافي به وسيله اشخاص حقيقي انجام گيرد، فقط در قالب يك شركت تضامني اين موضوع امكان دارد.
هزينه تاسيس صرافي نوع دوم مبلغ دويست ميليون ريال است كه بايد به شكل نقدي نزد بانك مركزي وديعه گذاشته شود.

درخواست كننده صرافي نوع اول بايد داراي شرايط زير باشد:

اقامت در ايران
پيرو يكي از اديان رسمي كشور
تابعيت جمهوري اسلامي ايران

هيات رئيسه و مدير عامل صرافي‌هاي نوع دوم بايد داراي شرايط زير باشند:

حداقل مدرك كارشناسي مرتبط
حداقل ۵ سال سابقه كار در امور ارزي، مالي و اقتصاد

مقررات ناظر بر فعاليت صرافي‌ها:

ماده ١٣: صرافي‌ها موظفند تمامي عمليات خود را براساس قوانين و مقررات موجود و در چارچوب استاندارد‌هاي حسابداري مورد تاييد سازمان حسابرسي، ثبت و ضبط نمايند.

ماده ١۴: صرافي‌ها مجاز به انجام معامله با كليه ارزها هستند، مگر اينكه بانك مركزي معامله يك يا چند ارز را ممنوع كرده باشد.

ماده ١۵: صرافي‌ها موظفند در مقابل كليه خدماتي كه براي مشتريان انجام مي‌دهند، رسيد ارائه نمايند.

ماده ١۶: صرافي‌ها مكلفند كليه قوانين و مقررات ناظر بر پيشگيري از “پول شويي ” را رعايت نمايند.

ماده ١٧: به منظور پيش گيري از عمليات “پول شويي “، صرافي‌ها مجاز به خريد و فروش (معامله) يك ارز يا ارزهاي مختلف با هر مشتري و در هر روز و بيش از معادل پنجاه ميليون ريال نمي باشند.
تبصره: بانك مركزي با توجه به شرايط روز مي‌تواند نسبت به بررسي، تجديد نظر و اعلام “معادل ريالي” موضوع اين ماده اقدام نمايد.

ماده ١٨: معاملات ارزي بيش از ده ميليون ريال در صرافي‌ها، مي‌بايست با احراز هويت كامل، نشاني محل اقامت‌، شماره ملي، كدپستي و شماره تلفن خريدار و فروشنده انجام شود.
تبصره: بانك مركزي با توجه به شرايط روز مي‌تواند نسبت به بررسي، تجديد نظر و اعلام “معادل ريالي” موضوع اين ماده اقدام نمايد.

ماده ١٩: صرافي‌ها مجاز به انجام عمليات بانكي مربوط به اعطاي تسهيلات اعتباري و يا دريافت و نگه داري سپرده از مشتريان نمي‌باشند.

ماده ٢٠: در صورتي كه دراثر زيانهاي وارده، سرمايه صرافي از حد مقرر در اين دستور العمل كمتر شود، صرافي‌ها مكلفند حداكثر طي مدت سه ماه سرمايه خود را تكميل نمايند.

ماده ٢١: بانك مركزي مي‌تواند صرافي را مكلف به ارائه صورت‌هاي مالي سالانه حسابرسي شده به همراه يادداشتهاي منظم به صورتهاي مالي نمايد.

ماده ٢٢: صرافي‌ها موظفند در هر روز ميزان خريد و فروش ارز را با ذكر نوع و نرخ آن‌ها به انضمام مشخصات كليه خريداران و فروشندگان، مطابق فر م بانك مركزي در دفاتر قانوني خود ثبت نمايند.

ماده ٢٣: صرافي‌ها موظفند آمار معاملات خريد و فروش ارز را بر اساس نوع ارز، اعم از معاملات نقدي و حواله اي، براساس جداول و زمان‌بندي مورد نظر بانك مركزي به آن بانك، ارسال نمايند.

ماده ٢۴: صرافي‌ها موظفند نرخ‌هاي خريد و فروش ارزها، و ساير اطلاعات مورد نياز مشتريان را در محل صرافي در معرض ديد عموم قرار دهند.

ماده ٢۵: بانك مركزي در هر زمان تشخيص دهد بازرسان خود را جهت رسيدگي به حساب‌ها ونحوه فعاليت صرافي‌ها اعزام مي نمايد. مسئولان صرافي‌ها بايد كليه اسناد، مدارك و دفاتر خود را جهت اين گونه رسيدگي‌ها ارائه دهند و امكان رسيدگي‌هاي لازم را براي بازرسان بانك مركزي فراهم نمايند.

ماده ٢۶: چنانچه در رسيدگي‌هاي بانك مركزي موارد اشكال يا تخلف از ضوابط احراز گردد، موارد به تشخيص بانك مركزي جهت اصلاح رويه به صورت اخطار كتبي با قيد مهلت به واحد صرافي مربوط اعلام مي‌شود.
تبصره: در صورتي كه گزارش‌هاي بازرسان بانك مركزي و بررسي‌هاي اين بانك حكايت از اصرار بر ادامه تخلف واحد صرافي ذيربط داشته باشد و يا تخلفات صرافي مورد‌نظر آشكارا مغاير با مقررات و موازين قانوني موجود باشد و يا دامنه شكايات مشتريان از واحد صرافي مربوط از حد متعارف بالاتر ارزيابي شود، در اين صورت بانك مركزي مي‌تواند نسبت به ابطال مجوز “فعاليت” و يا تعليق فعاليت صرافي مورد نظر از طريق مراجع قانوني اقدام نمايد.

مقررات عمومي در ثبت شركت صرافي:

ماده ٢٧: صرافي‌ها موظفند مجوز ” فعاليت” صرافي را به نحو مطلوب و آشكار در معرض ديد عموم قرار دهند.

ماده ٢٨: استفاده از عنو ان و يا كلمه ” بانك ” در نام صرافي و يا استفاده از نشانه‌هاي متعلق به بانك‌ها در تبليغات، ممنوع است.

ماده ٢٩: انجام فعاليت‌هاي صرافي، صرفا در محلي كه نشاني آن در اساسنامه و يا شركت نامه و مجوز تاسيس صرافي قيد مي‌گردد و نيز شعبه و يا نمايندگي موضوع ماده ۳۳ اين دستورالعمل، مجاز است.

ماده ٣٠: صرافي‌هاي نوع اول بايد داراي محل كسب دائم (ملكي، سرقفلي و يا استيجاري ) و صرافي‌هاي نوع دوم مي‌بايست داراي محل فعاليت دائم(ملكي و يا سرقفلي) و به نام شركت صرافي ذيربط باشند.

ماده ٣١: محل كسب صرافي‌هاي “بانكي” مي‌بايست جدا و مستقل از شعبه‌ها و باجه‌هاي بانك باشد.

ماده ٣٢: تعطيلي محل كار صرافي‌ها به هر دليل بيش از يك ماه و يا نقل و انتقال محل كسب بدون اطلاع بانك مركزي ممنوع است.

ماده ٣٣: افتتاح شعبه يا نمايندگي صرافي صرفا براي صرافي‌هاي نوع دوم مجاز مي‌باشد كه تنها با دريافت مجوز از بانك مركزي امكان پذير است .


برچسب: ، آموزش ثبت صرافي، ثبت صرافي، سود صرافي، مراحل ثبت صرافي، مقررات عمومي در ثبت صرافي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۰۷:۵۷:۴۴ توسط:maryam موضوع:

حواله ارزي چيست؟

صرافي

۱- سوئيفت:

تعريف سوئيفت

سوئيفت جامعه جهاني ارتباطات مالي بين بانكي است كه از حروف اول عبارت
Society For Worldwide Interbank Financial Telecommunication
گرفته شده و مركز آن دركشور بلژيك است مؤسسات مالي در سراسر جهان از اين سيستم جهت تبادل اطلاعات مالي محرمانه خود استفاده مي نمايند

تاريخچه سوييفت

بعد از خاتمه جنگ جهاني دوم، به ويژه در اواخر دهه ۱۹۵۰، تجارت جهاني به سرعت شروع به رشد و شكوفايي كرد
در اوايل دهه ۱۹۶۰ نمايندگان بانك هاي بزرگ اروپايي وآمريكايي تصميم گرفتند تا با اتخاذ روش نويني تبادل پيام‌هاي بين بانكي را به نحوي طرح‌ريزي كنند كه اتوماسيون سيستم بانكي بين‌المللي را به همراه داشته باشد
نهايت در ماه مه ۱۹۷۳ سوييفت با عضويت ۲۳۹ بانك از ۱۵كشور در نزديكي بروكسل پايتخت كشور بلژيك تأسيس شد
چهار سال طول كشيد تا مراحل قانوني تأسيس سوئيفت، خريد تجهيزات و نصب و راه‌اندازي انجام بگيرد
در نهايت سوئيفت در سال ۱۹۷۷ با عضويت ۵۱۸ بانك از ۲۲ كشور با ارسال پنج هزار پيام در اولين روز راه‌اندازي شد
مزاياي سوييفت
رشد چشمگير سوئيفت مرهون دارا بودن مزاياي فراوان اين سيستم براي بهره‌گيران است كه مهمترين آنها به شرح زير مي باشد :
۱ – استاندارد
۲- قابليت اطمينان
۳- امنيت
۴- سرعت
۵-كاهش هزينه ها
۶- قابليت دستيابي
۷- تسويه سريع و هم زمان حسابها

مزاياي استاندارد بودن عبارتند از :
جلوگيري از سليقه‌اي عمل كردن افراد در تنظيم متون پيام‌هاي بانكي
شناسايي سريع پيام‌ها
جلوگيري از اتلاف وقت در تنظيم متن پيام‌هاي بانكي
سرعت بخشيدن به تنظيم متن پيام‌هاي بانكي
قابليت اطمينان
طراحي سيستم سوئيفت به نحوي بوده كه درصد اشتباه در آن بسيار اندك است
در صورتي كه مشخصه پيام به‌طور صحيح و مطابق با استانداردها تنظيم نشود، سيستم از قبول آن خودداري مي‌كند. سوئيفت ادعا مي‌كند كه در حدود ۹۹/۹۹ درصد قابل اطمينان است. علت وجودي اين ادعا مفقود نشدن حتي يك پيام سوئيفتي از اول تأسيس در اين شبكه است
امنيت
پيام‌هاي مبادله شده به صورت خودكار رمز گذاري مي‌شوند
متن پيام‌ها تا رسيدن به مقصد پراكنده و نامفهوم است و دسترسي به پيام‌ها توسط افراد غيرمجاز ميسر نيست
سرعت
سرعت انتقال پيام در سيستم سوييفت بسيار بالا است
ارسال پيام چند ثانيه بيشتر طول نمي‌كشد و به محض ارسال آن از طريق شبكه سوئيفت توسط آخرين امضاي مجاز، بلافاصله پيام تحويل سوئيفت مي‌شود

هزينه مخابره پيام
هزينه مخابره پيام از طريق سيستم سوئيفت در مقايسه با ساير سيستم‌ها كمتر است و به صورت كاراكتري مورد محاسبه قرار مي‌گيرد
هر چه تعداد پيام ارسالي استفاده كنندگان بيشتر شود، هزينه هر پيام ارزانتر مي‌شود
كارمزد اجراي يك پيام سوئيفتي با توجه به اين كه نياز به نيروي انساني ندارد و توسط رايانه خوانده و اجرا مي‌شود، بين يك دوم تا يك سوم كارمزد اجراي يك پيام تلكسي كه نيروي انساني ‌بايد آن را اجرا كند، مي باشد

قابليت دستيابي
سيستم سوئيفت به صورت شبانه‌روزي و بدون تعطيلي خدمات ارايه مي‌دهد
در هر زمان و مقطعي تنظيم پيام و ارسال آن براي كارگزار امكان‌پذير است
به‌طور كلي سوئيفت در كليه ۳۶۵ روز سال و كليه ۲۴ ساعت شبانه‌روز قابل دسترسي و مبادله پيام امكان‌پذير است
سازمان سوئيفت
سوئيفت يك مؤسسه تعاوني يا به عبارتي ديگر يك مؤسسه غيرانتفاعي است كه به بانك‌هاي عضو تعلق دارد
از طرف اعضا با پرداخت حق عضويت و هزينه تعداد پيام ارسالي تأمين مالي مي‌شود و مديريت آن هم به عهده اعضا است.اعضاي ۲۵ نفره هيأت مديره سوئيفت را بانك‌هاي عضو انتخاب مي‌كنند
انواع پيام‌هاي مالي سوييفتي
پيام‌هاي گروه يك: دستور پرداخت ها و چك ها
پيام‌هاي گروه دو: نقل و انتقال بين بانكي
پيام‌هاي گروه سه: معاملات ارزي
پيام‌هاي گروه چهار: وصولي‌ها
پيام‌هاي گروه پنج: بورس و اوراق بهادار
پيام‌هاي گروه شش: فلزات گران‌بها و سنديكاها
پيام‌هاي گروه هفت: اعتبار اسنادي، ضمانت‌نامه
پيام‌هاي گروه هشت: چك هاي مسافري
پيام‌هاي گروه نه: صورت‌حساب ها و مديريت وجوه
عضويت بانك‌هاي ايراني در سوئيفت
سال ۱۳۶۴: كارشناسان بانك مركزي بررسي‌هاي اوليه را براي عضويت بانك‌هاي ايراني در سوئيفت انجام دادند.ولي با توجه به وقوع جنگ تحميلي و اولويت‌هاي اساسي‌تر به تعويق افتاد
سال ۱۳۶۹: بانك مركزي هيأتي را مأمور هماهنگي با بانك‌هاي تجاري به منظور عضويت در سوئيفت كرد
سال ۱۳۷۰: پس از هماهنگي‌هاي لازم با بانك‌هاي تجاري تقاضاي عضويت سيستم بانكي ايران توسط بانك مركزي به سوئيفت ارايه شد
سال ۱۳۷۱: پس از ارايه سه پيش شرط عضويت به سوئيفت، عضويت بانك مركزي به همراه پنج بانك تجاري صادرات، ملي، تجارت، ملت و سپه در آذرماه پذيرفته شد
سال ۱۳۷۲: بانك ملي ايران پس از راه‌اندازي سايت، خريد تجهيزات نرم‌افزاري و سخت‌افزاري و نصب آن‌ها، در چهاردهم آذرماه به شبكه سوئيفت ملحق گرديد

شما مي توانيدبا استفاده از امكانات گروه صرافي جوان براي عزيزان خود در خارج كشور يا هر شركت و يا شخص ديگري حواله بانكي سوئيفت ارسال نماييد

حواله ارزي سوئيفت براي موارد ذيل مناسب بوده و ۳ تا ۵ روز كاري به حساب مورد نظر واريز مي شود

ارسال جهت حسابهاي فيمابين شركتها و كارخانجات

ارسال هزينه ثبت نام دانشگاهها و كالج ها- موسسات و سفارتخانه ها

هزينه ثبت مقالات در مجلات و ژورنالهاي خارجي

براي اين منظور مبلغ مورد نظر براي ارسال را با استفاده از محاسبه گر سيستم محاسبه نموده و به حساب ما پرداخت نماييد .

براي حواله هاي سوئيفت بانكي يا اصطلاحا” تي تي “به موارد ذيل توجه فرماييد:

در روزهاي شنبه و يكشنبه بدليل تعطيلي امكان ارسال حواله سوئيفت نيست و كليه حواله هاي اين دو روز دوشنبه ارسال مي گردد

اطلاعات مورد نياز براي ارسال حواله سوئيفت

نام صاحب حساب

آدرس صاحب حساب

شماره حساب

نام بانك

آدرس بانك

كد سوئيفت بانك
Account’s Holder Name:

Address:

Account Number:

Name of Bank:

Bank’s Address:

Swift Code:

۲- ماني گرم:

حواله ماني گرم براي مواردي كه نياز به انتقال سريع ارز و خصوصا انتقال ارز به آمريكا داريد و همچنين گيرنده ارز داراي حساب بانكي نيست مناسب مي باشد. در اين روش ارسال حواله ارزي ,شما مي بايست اطلاعات گيرنده وجه را به شرح ذيل اعلام نماييد .

First Name:

Last Name:

Full Address:

Country:

State:

City:

Zip code:

Phone Number:
پس از ارسال حواله يك كد به همراه نام فرستنده و كشور محل ارسال ارز ( به شرح ذيل ) به شما تحويل مي شود و شما با ارسال اين مشخصات براي گيرنده وجه به ايشان اين امكان را مي دهيد با مراجعه به مراكز پرداخت حواله ماني گرم در خارج كشور مبلغ حواله ارسالي را دريافت نمايد

Code Number:

Sender:

Country

حواله هاي ماني گرم فوري بوده و در همان روز و يك ساعت پس از ارسال قابل دريافت مي باشد

۳- وسترن يونيون:

حواله وسترن يونيون براي مواردي كه نياز به انتقال سريع ارز داريد و همچنين گيرنده ارز داراي حساب بانكي نيست مناسب مي باشد

در اين روش ارسال حواله ارزي ,شما مي بايست اطلاعات گيرنده وجه را به شرح ذيل اعلام نماييد .

First Name:

Last Name:

Full Address:

Country:

State:

City:

Zip code:

Phone Number:
پس از ارسال حواله يك كد به همراه نام فرستنده و كشور محل ارسال ارز ( به شرح ذيل ) به شما تحويل مي شود و شما با ارسال اين مشخصات براي گيرنده وجه به ايشان اين امكان را مي دهيد با مراجعه به مراكز پرداخت حواله وسترن يونيون در خارج كشور مبلغ حواله ارسالي را دريافت نمايد

MTCN Number:

Sender:

Country

حواله هاي وسترن يونيون فوري بوده و در همان روز ارسال قابل دريافت مي باشد.


برچسب: ، تاريخچه ي سوئيفت، حواله ي ارزي، مراحل صرافي، مزاياي سوئيفت، هزينه ي صرافي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۰۷:۵۳:۵۸ توسط:maryam موضوع:

درباره پيشينه ي صرافي

صرافي

صرافي در لغت به معناي داد و ستد انواع پول است. پيدايش آن به عنوان يك حرفه را مي‌توان ناشي از نياز مردم به تعيين و صحت وزن و عيار مسكوكات گوناگوني دانست كه در قرون پيشين رواج داشتند و ناآگاهي از وزن و عيار صحيح آنها مي‌توانست زيان بار باشد. صرافي ريشه بانكداري مدرن امروزي است.

با استفاده از پول كاغذي در قرن ۱۷ و ايجاد بانكداري مدرن و نرخ تبديل شناور بين پولهاي مختلف بازارهايي مانند فوركس شكل گرفت.

 

تاريخ صرافي به زمانهاي قديم باز مي‌گردد. در كتاب مقدس به صرافي اشاره شده است. در زمان معبد دوم اورشليم در حيات معبد تعداد زيادي افراد به شغل صرافي اشتغال داشتند. اين افراد پولهاي رومي و يوناني كه داراي عكس خدايان آنها بود با پول يهودي كه تنها پول قابل استفاده در معبد بود تعويض مي‌كردند. عيسي مسيح در اناجيل جهارگانه با اين صرافان به شدت برخورد مي‌كند و آنان را كساني مي‌داند كه خانه خدا را تبديل به لانه دزدان كرده‌اند.
عيسي مسيح صرافان را از معبد بيرون مي‌كند.

در زمانهاي قرون وسطي در اروپا بيشتر شهرها داراي واحد پولي خود بودند كه داراي نقش حاكم آن شهر بود. وقتي يك غريبه وارد شهر مي‌شد مجبور بود پول همراه خود را با پول آن شهر تعويض كند. صرافان در اين زمان اين پول خارجي را محك مي‌زدند و آن را با پول محلي عوض مي‌كردند. بيشتر انتقالهاي وجه بزرگ با سكه انجام نمي‌شد و تنها به وسيله صراف از حساب يك نفر به حساب فرد ديگر منتقل مي‌شد.

با گسترش كار صرافها آنها به وام دادن نيز پرداختند. شواليه‌هاي تمپلار به زائران اورشليم وام مي‌دادند.
در كشورهاي اسلامي

به دليل اينكه در امپراطوري عثماني پولهاي بسيار مختلفي مورد استفاده بود نياز به صراف براي محك زدن و تعويض اين پولها وجود داشت. به دليل اينكه در دين يهوديت گرفتن سود بر روي پول از غيريهودي (جنتيل) ممنوع نيست در بيشتر كشورهاي اسلامي شغل صرافي به صورت اختصاصي در دست يهوديان بود. اروپايياني كه از عثماني ديدن مي‌كردند ابراز مي‌كردند كه اقتصاد عثماني بدون حضور اين يهوديان صراف قابل ادامه نيست. بسياري صرافان متهم مي‌شدند كه گوشه‌هاي سكه را بريده و يا در وزن آن تقلب مي‌كنند.
صرافي در ايران

در ايران نيز به دليل اينكه در دين اسلام سودگرفتن بر روي پول ممنوع محسوب مي‌شد اين تجارت به صورت كامل در اختيار يهوديان بود. در قرن نوزدهم تقريباً تمامي يهوديان شيراز به صرافي اشتغال داشتند.

صرافي در ايران به رغم تكامل خود دراواخر قرن نوزدهم، با رقابت شديد بانك استقراضي روس و بانك شاهنشاهي ايران، كه علاوه بر آشنايي با فنون جديد بانكداري با حمايت دولت‌هاي روسيه، انگلستان و ايران نيز برخوردار بودند روبرو شد. در سالهاي بعد بسياري از صرافان به ورشكستگي كشانده شدند و ديگر هيچگاه نتوانستند نقش پيشين خود را باز يابند. طي چند دههٔ اخير صرافان بيشتر در زمينه داد و ستد مسكوكات طلا و نقره و ارزهاي خارجي، و به طور محدود در زمينه اعطاي وام‌هاي كوچك، فعاليت داشته‌اند.
انواع صرافي در ايران

صرافان به ۲ نوع، صرافي نوع اول و صرافي نوع دوم تقسيم ميشدند:
صرافي نوع اول

صرافي‌هايي كه صرفًا به خريد و فروش نقدي ارز (غيرالكترونيك) و مسكوك طلا و نقره مبادرت مي‌نمايند و پرداختن به ساير معاملات ارزي توسط اين نوع صرافي‌ها ممنوع مي‌باشد.
صرافي نوع دوم

صرافي‌هايي كه علاوه بر خريد و فروش نقدي ارز و مسكوك طلا و نقره به امر نقل و انتقال ارز در چارچوب مقررات ارزي از جمله انجام عمليات مربوط به حواله‌هاي ارزي از طريق بانك‌ها و موسسات اعتباري داراي مجوز از بانك مركزي و ارائه خدمات ارزي برون مرزي از طريق كارگزاران مجاز خارج از كشور و ازاين قبيل اشتغال مي‌ورزند.

در دستورالعمل اجرايي تأسيس، فعاليت و نظارت بر صرافي‌ها كه با ۴۸ ماده و ۱۳ تبصره در هزار و صد و هشتاد و سومين جلسه شوراي پول و اعتبار مورخ ۱۳۹۳/۵/۲۸ به تصويب رسيد، تقسيم‌بندي صرافي‌ها به دو نوع اول و دوم وجود ندارد و صرافي‌ها بر حسب توان و ظرفيت خود، نسبت به خريد و فروش نقدي ارز و انجام عمليات مربوط به حواله‌هاي ارزي اقدام

مي‌كنند.


برچسب: ، آموزش صرافي، انواع صرافي، تاريخ صرافي، تعريف صرافي، خدمات ارزان،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۲۹:۳۳ توسط:maryam موضوع:

درباره پي پال

مي توان گفت پي پال نقل و انتقال امن پول بوسيله ايميل است. اين جمله به همان اندازه كه درست به نظر مي رسد مي تواند نادرست باشد اما ترديدي نيست كه همين ايده ساده، پي پال را به يك قطب مالي نه تنها در اينترنت بلكه در جهان خارج تبديل كرده است. شركتي كه با وجود رقباي بزرگ و قدرتمند، طي چند سال توانست به يكي از بزرگترين شركت هاي بين‌المللي تبديل شود.

http://www.sarafi-etemad.com/images/zt-iner-logo4.png

پي پال http://www.sarafi-etemad.com يك سرويس پرداخت و انتقال پول آنلاين است كه به كاربرانش امكان مي‌دهد حساب‌هاي مجازي يا الكترونيكي ايجاد كنند و از طريق اين حسابها در شبكه اي بسيار ايمن، سريع و با كاربري آسان، به نقل و انقال پول، خريد و فروش و تبديل ارز از در شبكه اينترنت بپردازند.
امروزه از طريق پي پال حجم قابل توجهي از تراكنش هاي مالي كاربران در اينترنت انجام مي شود. به عنوان مثال براي ارسال پول به فردي ديگر در آن سوي كره زمين، تنها كافي است آدرس ايميلي كه او با استفاده از آن يك اكانت پي پال (PayPal Account) ساخته است را داشته باشيد. به همين شكل با يك ايميل آدرس مي توانيد يك اكانت پي پال بسازيد و با استفاده از آن، پول دريافت كنيد. اين در حاليست كه ايجاد حساب كاربري در پي پال رايگان است و خدمات مالي آن نيز داراي كارمزدهايي منطقي و قابل قبول است. بدين ترتيب پي پال با سادگي و سرعت در ارائه خدمات توانسته است بازار خود را روز به روز گسترش دهد. بازاري كه با وجود تحريم ايران، به داخل مرزهاي كشور نيز كشيده شده است.

تاريخچه پي پالwww.sarafi-etemad.com
پي پال در سال ۱۹۹۸ توسط پيتر تيل و مكس لوچين (Petel Theil & Max Levchin ) با نام اوليه Confinity و ايده ايجاد يك واحد پولي بين‌المللي خارج از كنترل دولت ايجاد شد. پي پال در ابتدا به علت جديد بودن و عدم آشنايي مردم با آن، مورد استفاده هكرها و مجرمان اقتصادي كه نياز به پولشويي داشتند قرار گرفت به طوري كه در ماههاي اوليه فعاليت در برخي از ايالت هاي آمريكا ممنوع شد.
علي رغم اين مشكلات در مراحل اوليه، پي پال به تدريج مورد توجه خريداران و فروشندگان در جهت انجام تراكنش ها و معاملات روزانه قرار گرفت. خريداران به استفاده از آن علاقه داشتند چون ساده و امن بود و به مرور فروشندگان بيشتري از آن پشتيباني مي‌كردند زيرا دريافت درگاه آن آسان تر از درگاه ويزا كارت يا مستر كارت بود و همچنين مشتريان بيشتري به آن اقبال نشان مي دادند.

در سال ۲۰۰۰ مسئولان eBay، بزرگترين سايت حراجي اينترنتي در دنيا، متوجه شدند كه تعدادي زيادي از كاربران در صفحات حراجي خود، لوگوي پي پال را به عنوان روشي جهت دريافت پول قرار مي‌دهند تا مشتريان خود را تشويق به استفاده از آن كنند. از اين رو eBay نيز اين سرويس را مورد توجه قرار داد و تسهيلاتي را براي استفاده از آن در وب سايت خود ايجاد نمود. اين امر خود موجب افزايش سرعت همه گير شدن پي پال شد به طوري كه كاربران آن طي ۲ ماه از صد هزار نفر به يك ميليون نفر افزايش يافت.
در سال ۲۰۰۲ پي پال وارد بازار بورس شد و ارزش سهام آن در پايان اولين روز عرضه سهام از رقم اوليه ۱۵ دلار، به ۲۰ دلار رسيد.
eBay در همان سال با خريد عمده سهام پي پال آن را به مالكيت خود درآورد و آن را با خدمات وب سايت خود تلفيق كرد و بدين ترتيب شرايطي را فراهم آورد تا كاربران اين سايت بتواند با امنيت و سرعت بالا تراكنش هاي خود را زير نظر اين شركت با قابليت اطمينان بيشتري انجام دهند. بدين ترتيب شركت eBay با در اختيار داشتن PayPal بر صفر تا صد فرآيند فروش كالاها در اين سايت و دريافت پول آن نظارت پيدا كرد و در صورت عدم رضايت هر يك از طرفين به راحتي مي توانست نسبت به بازگرداندن پول اقدام نمايد. بدين ترتيب ميزان محبوبيت و استفاده از پي پال به يكباره افزايش چشم گيري پيدا كرد و در همان سال اين سرويس به يكي از بزرگترين سرويس خدمات پرداخت آنلاين در جهان تبديل شد.

پي پل با گسترش خدمات خود توانست روز به روز بر محبوبيت خود بيافزايد و فاصله خودش با رقبا را بيش از پيش افزايش دهد به طوري كه امروزه پي پال در بيش از ۱۰۰ كشور دنيا و به ۲۶ واحد پولي ارائه خدمات مي نمايد و طبق اعلام خود شركت، در حال حاضر داراي بيش از ۱۶۵ ميليون كاربر فعال در جهان است.
پي پال چگونه كار مي‌كند ؟
پي پال به كاربران خود اجازه مي دهد در ابتدا به ساده ترين شكل ممكن و در زماني كوتاه با اطلاعات شخصي (يا شركتي) و با استفاده از تنها يك ايميل آدرس، براي خود يك حساب كاربري در وب سايت PayPal.com ايجاد نمايند. در ابتداي كار پي پال از شما مي خواهد تا با اطلاعات واقعي نسبت به ايجاد اكانت اقدام نماييد اما در اين مرحله كنترل خاصي را براي راستي آزمايي اين اطلاعات انجام نمي دهد.

در مرحله بعد پي پال www.sarafi-etemad.com براي فعال سازي امكانات اكانت پي پال، از شما مي خواهد تا با اتصال آن به يك حساب بانكي يا كارت اعتباري يا نقدي (مثل ويزا كارت يا مستر كارت) نسبت به وريفاي (Verify) كردن اكانت پي پال خود اقدام نماييد. پس از وريفاي شدن اكانت پي پال، شما مي توانيد مبالغ ارزي موجود در حساب بانكي خود (طبعاً در يك كشور خارجي) يا موجودي ارزي كارت اعتباري يا نقدي خود را به پي پال انتقال دهيد يا مستقيما از طريق اكانت پي پال موجودي حساب يا كارت را به يك اكانت پي پال ديگر منتقل كنيد يا با آن خريد كنيد.

بدين ترتيب پولي كه تا پيش از اين در قالب موجودي يك حساب بانكي يا كارت نقدي يا اعتباري بوده است، حالا در داخل شبكه اي از حسابهاي كاربري پي پال قرار دارد. بدين ترتيب در داخل اين شبكه مي توان از طريق درگاه هاي پي پال خريد كرد، به ساير افرادي كه در اين سايت حساب كاربري دارند پول انتقال داد و به طور متقابل نيز از آن ها پول دريافت كرد. بدين ترتيب تمامي تراكنش ها نه در قالب حساب ها در بانك هاي مختلف يا در تعداد زيادي از كارت هاي اعتباري و نقدي، بلكه به طور يكپارچه در داخل شبكه اي به نام PayPal به انجام مي رسند. در نتيجه شركت پي پال اين امكان را دارد تا به همه تراكنش ها نظارت كند و از صحت ارائه خدمات و رضايت پرداخت كنندگان و همچنين عدم سوء استفاده يا سرقت در داخل اين شبكه حصول اطمينان كند.

بديهي است كه شركت ها و كسب و كارها كه همان ارائه كنندگان كالاها و خدمات هستند، حاضرند براي دريافت چنين خدمات امن، سريع، مطمئن و همه گيري با كمال ميل كارمزد هاي ۲ تا ۴ درصدي را بپردازند. با اين روش آن ها كمتر درگير بروكراسي بانك ها مي شوند و از طرف ديگر سريع تر و دقيق تر مي توانند درآمدهاي خود را مديريت كرده و مورد استفاده قرار دهند.
اما پي پال از ايجاد چنين شبكه قدرتمندي چه سودي مي برد؟ سهل است كه با توجه به بيش از ۱۲٫۵ ميليون تراكنش در روز و دريافت كارمزد در بيشتر اين تراكنش ها، درآمد روزانه اين شركت فراتر از تصور است. اما اين همه درآمد PayPal نيست بلكه پي پال همچنين از محل جمع كردن موجودي (Balance) حساب كاربري شما و ساير كاربران، هميشه به ميزان قابل توجهي از سرمايه دسترسي دارد كه آن را در بانك هاي مختلفي در جهان سپرده گذاري نموده است.
مطابق توافقنامه كاربري پي پال (PayPal User Agreement) كه تك تك كاربران در هنگام ايجاد حساب كاربري در اين سايت آن را مي پذيرند، پي پال مالك هر گونه سودي است كه از اين محل به دست مي آيد و پي پال حق دارد آن را از شبكه پي پال خارج كند.
بدين ترتيب پي پال همواره سعي مي كند تا با ارائه بهترين خدمات، تعدادي باز هم بيشتر از كاربران را به سمت ايجاد حساب كاربري در اين سايت تشويق و جذب نمايد.
ايجاد حساب كاربري در پي پال www.sarafi-etemad.com
هر قدر كه ايجاد حساب كاربري در پي پال براي فردي خارج از مرزهاي ايران (و همچنين خارج از مرزها ديگر كشورهاي تحريم شده توسط پي پال) ساده و سريع است، ايجاد حساب كاربري در پي پال براي كاربران ايراني نه تنها ساده نيست كه مطابق تمهيدات اين وب سايت قاعدتاً بايد ناممكن باشد. مطابق تحريم پي پال، هر گونه استفاده كاربران ايراني از پي پال ممنوع است و در نتيجه دسترسي به تمامي صفحات موجود در وب سايت PayPal.com با IP ايران مسدود است. همچنين بر طبق اين تحريم، در صورتي كه پي پال در مورد ايراني بودن يك كاربر ظنين شود، حق دارد تا اكانت پي پال او را Block نمايد و موجودي حساب كاربري مورد نظر را مسدود نمايد. شما مي توانيد جهت مطالعه بيشتر در رابطه با خطرات كار با پي پال از داخل ايران مقاله “خطرات كار با پي پال و روش هاي بي اثر كردن آنها” را نيز مطالعه نماييد.

اگر فرض كنيم كه شما در داخل ايران نيستيد، (كه با مطالعه مقاله ذكر شده و رعايت يك سري از نكات، عملاً همين حالت شبيه سازي خواهد شد.) شما مي توانيد براي ايجاد حساب كاربري در سايت پي پال با رعايت نكاتي مشابه با ايجاد حساب كاربري در هر سايت ديگري با وارد كردن نام و نام خانوادگي، ايميل آدرس، آدرس محل زندگي يا شركت، شماره تماس، كشور محل زندگي و غيره حساب كاربري خود را به سادگي ايجاد نماييد. پس از آن لازم است با استفاده از اطلاعات يك حساب بانكي خارجي يا يك كارت نقدي يا اعتباري بين المللي (مثل مستر كارت يا ويزا كارت) نسبت به وريفاي كردن حساب كاربري خود اقدام نماييد.
پس از ايجاد حساب كاربري و تأييد ايميل فعال سازي، حساب كاربري پي پال فعال مي‌شود و شما مي‌توانيد با استفاده از شناسه و رمز عبور پي پال وارد حساب كاربري خود شويد و از امكانات آن استفاده كنيد.
انواع حساب‌هاي كاربري www.sarafi-etemad.com پي پال
در زمان ايجاد اكانت www.sarafi-etemad.com پي پال بايد نوع حساب نيز تعيين شود. حساب‌ كاربري پي پال مي‌تواند يكي از انواع Premier، Personal و يا Business باشد. همچنين مي توان در هر زماني نوع يك حساب پي پال را از Personal به ديگر انواع يعني Premier يا Business تغيير داد.
حساب هاي پي پال از نوع Premier و Business داراي امكانات بيشتر و محدوديت هاي كمتري نسبت به اكانت هاي Personal هستند و پس از ارائه مدارك لازم مطابق درخواست پي پال، مي توانند براي پاسخگويي به مقاصد حرفه اي تر شامل تراكنش هاي دريافتي و پرداختي با مبالغ بزرگتر و يا تعداد بيشتر تراكنش ها در مقايسه با اكانت هاي Personal مورد استفاده قرار گيرند.
انواع تراكنش ها در پي پال
در پي پال مي توان تراكنش هايي از انواع زير را انجام داد:

خريد از طريق درگاه پي پالwww.sarafi-etemad.com
ارسال پول (Send Money) به ديگر حساب هاي پي پال
دريافت پول از ساير اكانت هاي پي پال
پرداخت Invoice هاي صادر شده توسط ساير كاربران پي پال
انتقال پول از حساب بانكي به اكانت پي پال و بالعكس
انتقال پول از كارت نقدي يا اعتباري به اكانت پي پال و بالعكس
ريفاند بخشي يا كل مبلغ دريافت شده در يك تراكنش

در ادامه توضيح مختصري در مورد سه نوع تراكنش نخست داده مي شود.
خريد از طريق درگاه پي پال
وقتي شما يك اكانت پي پال فعال داراي موجودي (Balance) يا متصل به يك حساب بانكي يا كارت نقدي يا اعتباري داشته باشيد، مي توانيد با استفاده از آن در تمامي درگاه هاي پرداخت با پي پال در وب سايت هاي اينترنتي خريد كنيد. بدين ترتيب كه پس از اضافه كردن كالاي مورد نظر به سبد خريد خود، با كليك بر روي كليد Buy كه به رنگ نارنجي است و لوگوي پي پال در آن قابل مشاهده است، به صفحه مشخصي در وب سايت PayPal هدايت مي شويد. سپس پي پال اين امكان را به شما مي دهد تا وارد اكانت پي پال خود شويد و پس از تاييد مبلغ و ورود داده هاي لازم، خريد را با استفاده از اكانت پي پال خود به انجام رسانيد.
پس از انجام هر خريد در درگاه هاي پي پال، يك رسيد به شما نمايش داده مي شود كه در داخل حساب كاربري پي پال شما نيز قابل مشاهده است. يك نسخه از اين رسيد نيز به ايميل آدرس شما ارسال مي شود.
ارسال پول (Send Payment/Send Money) به ديگر حساب هاي پي پال
شما از طريق پي پال مي‌توانيد به ساير حسابهاي پي پال پول انتقال دهيد و به عبارت ديگر براي آنها پول ارسال كنيد. اين كار مشابه با همان كاري است كه شما در رابطه با حساب هاي بانكي خود در ايران تحت عنوان كارت به كارت، حواله بانكي ، پايا و ساتنا انجام مي دهيد.
براي ارسال پول يا (Send Money) در PayPal تنها چيزي كه نياز داريد، آدرس ايميلي است كه اكانت پي پال طرف مقابل با آن ساخته شده است كه به آن PayPal Account يا PayPal ID گفته مي شود.
حداكثر مبلغ يك تراكنش در پي پال مي تواند ۱۰,۰۰۰ دلار آمريكا يا معادل تقريبي آن به ساير ارزها باشد. به عنوان مثال سقف يك تراكنش در پي پال ۸,۰۰۰ يورو يا ۱۲,۵۰۰ دلار كانادا است. همچنين براي انجام اين كار پي پال كارمزد بين ۲٫۵ تا ۴ درصد را محاسبه مي كند و از مبلغ انتقال داده شده كسر مي كند.
استفاده از خدمات دريافت پول پي پال
پي پال نه تنها پرداخت را براي كاربران ساده كرده است، بلكه دريافت پول را نيز براي صاحبان كسب و كار و افرادي كه كسب و كار خانگي (Home Business) دارند نيز ساده كرده است.
به طور مثال اگر شما خدماتي مثل برنامه نويسي، طراحي گرافيك، تهيه عكس و ترجمه را براي وب سايت‌هاي خارجي انجام مي‌دهيد، بسياري از اين وب سايت‌ها امكان پرداخت توسط پي پال را در روش‌هاي پرداخت پول به ارائه كنندگان خدمات در نظر گرفته اند.
روش ديگر براي دريافت پول از ديگران اين است كه آدرس اكانت پي پال خود را در اختيار آنها بگذاريد تا پول را براي شما از روش Send Money ارسال كنند.
در صورتي كه حساب كاربري شما امكانات لازم را داشته باشد، همچنين مي توانيد با صدور Invoiceي كه از داخل اكانت پي پال خود به نام آنها تهيه كرده ايد، و ارسال آن، امكان پرداخت پول را براي آن ها فراهم آوريد.

در صورتي كه شما در ايران زندگي مي‌كنيد و درآمد ارزي داريد و مي خواهيد آن را با پي پال نقد كنيد جهت كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه به مقاله “نقد كردن درآمد ارزي” مراجعه كنيد.

محدوديت ها و موانع كار با پي پال www.sarafi-etemad.com

پي پال همانطور سادگي و سرعت در نقل و انتقال پول به صورت آنلاين را ميسر نموده است، اما در عين حال با نظارت جدي كه بر روي تراكنش ها اعمال نموده است. اين امر براي افرادي كه از دانش و اطلاعات لازم جهت كار با پي پال برخوردار نيستند، خطرات زيادي را به دنبال دارد. به عنوان مثال پي پال ايرانيان مقيم ايران را براي استفاده از خدمات خود تحريم نموده است. از اين رو در صورت استفاده از سايت پي پال بدون در نظر گرفتن تمهيدات مناسب از داخل ايران، پي پال بلافاصله آن حساب كاربري را مسدود مي كند و موجودي اكانت پي پال را نيز ضبط مي كند.

اما از محدوديت هاي كار با پي پال از ايران كه بگذريم، انتقادهايي نيز به پي پال وارد مي‌شود. مثل اين كه اين است كه پي پال علي رغم اين كه مانند يك بانك ارائه خدمات مي نمايد، اما بسياري از قوانين و مقررات مربوط به بانك ها در مورد آن صادق نيست. پي پال هيچ تعهدي براي پرداخت سود به موجودي حساب هاي افراد ندارد، هرگز به كسي وام نمي پردازد و براي انتقال موجودي حساب به ديگر افراد پس از دريافت حكم هاي قضايي ساز و كاري در آن ديده نشده است.
همچنين پي پال www.sarafi-etemad.com بدون آن كه به هيچ نهادي مجبور به پاسخگويي باشد، در رابطه با اختلافات افراد داوري نموده و بر اساس نتيجه اي كه به آن مي رسد اقدام به بلاك نمودن يا ليميت كردن اكانت هاي پي پال مي نمايد و يا موجودي آن ها را ضبط مي كند. در اين شرايط پي گيري كار روندي پر هزينه و سخت براي كاربران خواهد بود كه توسط مردم بسياري از كشورهاي جهان به دليل محدود بودن قوانين پي پال به قوانين كشور آمريكا، اساساً قابل پي گيري نيست.
اين مشكلات به ويژه در شرايطي كه بسياري از كاربران اطلاع زيادي از شرايط و ضوابط پي پال ندارند و از سويي ديگر موافقتنامه موجود در وب سايت پي پال بسيار طولاني و پيچيده است، كاربران را با دردسرهاي زيادي مواجه مي كند.

متاسفانه در كشور ما سرويس پي پال همانند بسياري سرويس هاي مالي ديگر شامل تحريم مي باشد و افتتاح و انتقال پول براي افراد مقيم ايران فعلا مقدور نمي باشد. از آنجا كه افتتاح و تاييد حساب پي پال همانند حساب هاي بانكي ، نيازمند ارائه مدارك احراز هويت و محل سكونت افراد مي باشد، اقدام به افتتاح اين حساب در داخل ايران و با گواهي اقامت ايراني مقدور نمي باشد، با اين وجود، اين به اين معنا نيست كه شهروندان ايراني امكان بهره گيري از اين سرويس بين الملي رانداشته باشند.

شركت سكه و صراف اعتماد www.sarafi-etemad.com با سابقه طولاني و به عنوان پيشتاز در امور تجارت الكترونيكي در ايران با استفاده از حساب هاي پي پال اين شركت در نقاط مختلف دنيا به نيابت از شما مبالغ ارزي مورد نظر را در ازاي دريافت معادل ريالي آن، ارسال مي نمايد.همچنين دلار پي پال را از شما خريداري كرده و معادل ريالي ان را بصورت آني واريز مينمايد.
چرا با اعتماد پرداخت كنيم؟

كليه حسابهاي پي پال شركت سكه و صراف اعتماد مربوط به افراد حقيقي داراي اقامت خارجي در كشورهاي مختلف مي باشد و به همين دليل هرگونه پرداخت پي پال توسط اين شركت مطابق با قوانين بين الملل بوده و امكان بلوكه شدن و يا تعويق واريز مبالغ پرداختي منتفي مي باشد.
كليه حساب هاي پي پال اين شركت متصل به حساب هاي بانكي در كشور هاي كانادا و مالزي بوده و به همين جهت محدوديتي در مبلغ وجه ارسالي نمي باشد.
مبالغ پيپال ارسال شده توسط اين شركت در صورتي كه شامل امكان بازگشت باشد به طور كامل مسترد شده و عين مبلغ دريافتي(با رعايت شرايط و قوانين) به حساب مشتري واريز مي گردد.
اين شركت داراي پيشينه طولاني ، اعتبار و موجوديت رسمي در كشور مي باشد.
كليه وجوه ارسالي شما فقط با دريافت كارمزد ثابت ۳۰ دلار امريكا انجام مي پذيرد.
كليه ارزهاي رايج (دلار پي پال،يورو پي پال، پوند پي پال و ….) قابل ارسال و دريافت مي باشند.

در سالهاي اخير، براي PayPal رقبايي جديدي مثل Skrill, Payza, WebMoney, MoneyBookers و صد البته Bitcoin پديد آمده است، اما پي پال به دليل همه گير بودن و اعتبار زيادي كه دارد، همچنان با فاصله زياد، رهبري بازار پرداخت هاي آنلاين را در دست دارد و همچون يك امپراطوري قدرتمند هر روز بيشتر از ديروز بر گستردگي فعاليت خود مي افزايد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۲۵:۰۵ توسط:maryam موضوع:

درباره صرافي

صرافي www.sarafi-etemad.com در لغت به معناي داد و ستد انواع پول است. پيدايش آن به عنوان يك حرفه را مي‌توان ناشي از نياز مردم به تعيين و صحت وزن و عيار مسكوكات گوناگوني دانست كه در قرون پيشين رواج داشتند و ناآگاهي از وزن و عيار صحيح آنها مي‌توانست زيان بار باشد. صرافي ريشه بانكداري مدرن امروزي است.
http://www.sarafi-etemad.com/images/zt-iner-logo4.png

با استفاده از پول كاغذي در قرن ۱۷ و ايجاد بانكداري مدرن و نرخ تبديل شناور بين پولهاي مختلف بازارهايي مانند فوركس شكل گرفت.

تاريخ صرافيwww.sarafi-etemad.com به زمانهاي قديم باز مي‌گردد.  ارسال حواله كانادا در كتاب مقدس به صرافي اشاره شده است. در زمان معبد دوم اورشليم در حيات معبد تعداد زيادي افراد به شغل صرافي اشتغال داشتند. اين افراد پولهاي رومي و يوناني كه داراي عكس خدايان آنها بود با پول يهودي كه تنها پول قابل استفاده در معبد بود تعويض مي‌كردند. عيسي مسيح در اناجيل جهارگانه با اين صرافان به شدت برخورد مي‌كند و آنان را كساني مي‌داند كه خانه خدا را تبديل به لانه دزدان كرده‌اند.
در زمانهاي قرون وسطي در اروپا صرافي در كانادا بيشتر شهرها داراي واحد پولي خود بودند كه داراي نقش حاكم آن شهر بود. وقتي يك غريبه وارد شهر مي‌شد مجبور بود پول همراه خود را با پول آن شهر تعويض كند. صرافان در اين زمان اين پول خارجي را محك مي‌زدند و آن را با پول محلي عوض مي‌كردند. بيشتر انتقالهاي وجه بزرگ با سكه انجام نمي‌شد و تنها به وسيله صراف از حساب يك نفر به حساب فرد ديگر منتقل مي‌شد.

با گسترش پي پال كار صرافها آنها به وام دادن نيز پرداختند. شواليه‌هاي تمپلار به زائران اورشليم وام مي‌دادند.
به دليل اينكه صرافي در مالزي در امپراطوري عثماني پولهاي بسيار مختلفي مورد استفاده بود نياز به صراف براي محك زدن و تعويض اين پولها وجود داشت. به دليل اينكه در دين يهوديت گرفتن سود بر روي پول از غيريهودي (جنتيل) ممنوع نيست در بيشتر كشورهاي اسلامي شغل صرافي به صورت اختصاصي در دست يهوديان بود. اروپايياني كه از عثماني ديدن مي‌كردند ابراز مي‌كردند كه اقتصاد عثماني بدون حضور اين يهوديان صراف قابل ادامه نيست. بسياري صرافان متهم مي‌شدند كه گوشه‌هاي سكه را بريده و يا در وزن آن تقلب مي‌كنند
در ايران نيز به دليل اينكه در دين اسلام سودگرفتن بر روي پول ممنوع محسوب مي‌شد اين تجارت به صورت كامل در اختيار يهوديان بود. در قرن نوزدهم تقريباً تمامي يهوديان شيراز به صرافي اشتغال داشتند.

آشنايي با شغل صرافيwww.sarafi-etemad.com

شغل صرافي www.sarafi-etemad.com كه به شغل ميليادر ها معروف است بيشتر در ارتباط با ارز و طلا و نقره است www.sarafi-etemad.com صراف ها معمولا با معامله ارز و تبديل ريال به ارز كسب درآمد مي كنند .

شايد بيشتر شما بگوييد كه در ايران وظيفه بانك مركزي است كه ريال را به ارز تبديل كند ولي اين اشتباه است زيرا كه بانك مركزي فقط بر معامله هاي بزرگ و تقاضا هاي زياد كه معمولا براي تجارت و صنعت مورد استفاده قرار مي گيرد رسيدگي مي كنند ولي براي اينكه فردي براي سفر خارجي خود بخواهد ارز تهيه كند بايد به صرافي ها مراجعه كند و وجود طلا در سبد كالاي صراف ها فقط براي سود بيشتر است و اگر اين مقدار خريد فروش زياد باشد مي توند در بازار هم موثر باشد .

همانگونه كه در طلا فروشي هر لحظه نرخ جديدي مشاهده مي شود در ارز هم اين گونه است و هر لحظه نرخ تغيير مي كند و براي اينكه يك صراف متوجه شود كه نرخ ارز چند است بايد با بازار جهاني هماهنگ باشد كه بازاري كه نرخ ارز را در ايران مشخص مي كند امارات متحده عربي است كه صراف ها با آن در ارتباطند و اين بازار هم ساعت ۱۱ صبح به بعد شروع به كار مي كند كه اگر قبل از اين ساعت به يك صرافي مراجعه كنيد حتما اين كلمه را كه هنوز نرخ نيومده را در صرافي ها شنيده ايد و اين به همين خاطر است كه صرافي هاي امارت ساعت ۱۱ شروع به كار مي كنند .

در قديم شغل صراف ها اين بود كه با دادن برات به افراد و تبديل كردن آن برات به پول كسب درآمد مي كردند يعني در اين كشور براتي صادر مي شد در قبال پول  ودر كشور ديگر شعبه همان صرافي در قبال برات به آن فرد پول مي پرداخت .

صرافي اعتمادhttp://www.sarafi-etemad.com در ايران به رغم تكامل خود دراواخر قرن نوزدهم، با رقابت شديد بانك استقراضي روس و بانك شاهنشاهي ايران، كه علاوه بر آشنايي با فنون جديد بانكداري با حمايت دولت‌هاي روسيه، انگلستان و ايران نيز برخوردار بودند روبرو شد. در سالهاي بعد بسياري از صرافان به ورشكستگي كشانده شدند و ديگر هيچگاه نتوانستند نقش پيشين خود را باز يابند. حواله وسترن يونيون طي چند دههٔ اخير صرافان بيشتر در زمينه داد و ستد مسكوكات طلا و نقره و ارزهاي خارجي، و به طور محدود در زمينه اعطاي وام‌هاي كوچك، فعاليت داشته‌اند


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۲۳:۳۳ توسط:maryam موضوع:

درباره پوند انگلستان

پوندwww.sarafi-etemad.com استرلينگ (به انگليسي: Pound sterling) يا بطور كوتاه پوند، واحد پول پادشاهي بريتانيا است.[۱] پوند استرلينگ بطور معمول با نماد £ و يا بطور رسمي‌تر با مخفف GBP نمايش داده مي‌شود.[۲]

واحد كوچك‌تر پوند پني (به انگليسي: Penny) نام دارد[۳] ، مجموع صد پني برابر بايك پوند است. پوند يكي از قوي‌ترين و با ارزشترين ارزها است.[۴] نام مستعار اين واحد پول در انگلستان كوييد (به انگليسي: Quid) مي‌باشد.
حواله پوند به انگلستان
پوند استرليگ كه براساس اسناد معتبر، قديمي‌ترين واحد پول جهان است، در بخش عمده‌اي از تاريخ انگلستان و بعدها بريتانيا، در گردش بوده است.

www.sarafi-etemad.com پوند استرلينگ بخش جدايي ناپذيري از هويت انگليسي-بريتانيايي است، اما ريشه‌هاي آن به اروپا بازمي‌گردد. نام آن از كلمه «ليبرا» استخراج شده كه در زبان زبان لاتين به معناي وزن يا تعادل است. از اين ريشه عبارت «ليبرا پوندو» ساخته شد كه به معناي واحد وزن پوند است.

https://www.sarafi-etemad.com/images/zt-iner-logo4.png

استفاده از كلمه «ليبرا» قرنها است كه در زبان رايج در قلمرو بريتانيا منسوخ شده است ولي حضور آن به اشكال مختلف در نشانه‌هاي مربوط به واحد پول و واحد وزن ادامه يافت. به عنوان مثال علامت £ كه نماد واحد پول بريتانيا است از آن الهام گرفته شد يا حرف اختصاري پوند واحد وزن مرجع در سيستم اوزان بريتانيايي lb است.

ارتباط نمادين اين واحد پول با واحد وزن در بريتانيا تصادفي نيست، چون در اصل ارزش يك پوند معادل يك پوند (۴۵۳٫۵ گرم) نقره بوده است. با الهام از روش تقسيم «ليبرا» در روم باستان به واحدهاي كوچكتر يعني «سوليدوس» و «دناريوس»، پوند واحد پول بريتانيا نيز به ۱۲ شيلينگ و ۲۴۰ پني تقسيم مي‌شد.

سيستم مشابهي نيز در دوران پادشاهي شارلماني بر قلمرو فرانك (بخشي از فرانسه امروزي) برقرار بود. واحد پول آنها «ليوره» نام داشت كه به ۱۲ سوس و ۲۴۰ دنيئرز تقسيم مي‌شد.[۵]

اسناد تاريخي نشان مي‌دهد كه اوفا، يكي از پادشاهان انگلوساكسون در نيمه دوم قرن هشتم ميلادي سيستم پول واحد را در بخش‌هاي مركزي و جنوبي انگلستان تثبيت كرد. در اين دوران اولين سكه‌هاي نقره‌اي پني انگليسي زير نظر وي ضرب شد كه رويش نام او حك شده است.

در عمل، وزن اين سكه‌ها بسيار متفاوت بود ولي بر اساس آن سيستم پولي، ۲۴۰ سكه پني معادل يك پوند تلقي مي‌شد. در آن دوران سكه‌هاي با ارزش تر از پني ضرب نمي‌شد و واحدهاي با ارزش تر مثل شيلينگ و پوند به صورت مجازي فقط در حساب و كتاب مورد استفاده بودند.

اولين بار سكه www.sarafi-etemad.com پوند در سال ۱۴۸۹ در دوران پادشاهي هنري هفتم به بازار آمد. در آن زمان به آن مي‌گفتند سكه فرمانروا. سكه شيلينگ نيز اولين بار در سال ۱۵۰۴ ضرب شد. پول اسكناس به فاصله كوتاهي پس از تأسيس بانك مركزي انگلستان در سال ۱۶۹۴ به گردش افتاد. در آغاز آنها را با دست مي‌نوشتند و طراحي مي‌كردند. سكه‌هاي طلا از سال ۱۵۶۰ به گردش درآمد و از سال ۱۶۷۲ نيز سكه‌هاي مسي به جمع پولهاي رايج افزوده شد.

معيار تقسيم پوند به ۱۲ شيلينگ و هر شيلينگ به ۱۲ پني تا سال ۱۹۷۱ ادامه داشت، تا اينكه در اين سال بريتانيا نيز در سيستم پولي خود تقسيم ده‌گانه را پذيرفت و به اجرا گذاشت.

بر اساس كتاب «زندگينامهٔ پوند www.sarafi-etemad.com» به قلم ديويد سينلكير، در سال ۹۸۰ ميلادي و دوران حكومت آئتلرائد شاه با يك پوند مي‌شد ۱۵ راس گاو خريد؛ ولي به گفته اين مورخ، قدرت خريد يك پوند از قرن پانزدهم تا سال ۲۰۰۰ چهارصد برابر سقوط كرده است.

طبق تحقيقاتي كه در سال ۱۹۹۹ توسط كتابخانه مجلس عوام بريتانيا انجام شد، در فاصله سال ۱۷۶۰ تا ۱۹۹۸ قيمت‌ها در اين كشور ۱۱۸ برابر شده است. در بخشي از اين تحقيقات گفته مي‌شود: “بنابراين در سال ۱۷۵۰ قدرت خريد يك پني از قدرت خريد يك پوند در سال ۱۹۹۸ بيشتر بوده است. بخش اعظم اين تورم از سال ۱۹۴۵ تاكنون اتفاق افتاده است

در طول تاريخ اقدامات بسيار سختگيرانه و گاه خشونت باري براي حفظ كيفيت سكه‌ها و پول رايج در بريتانيا انجام شده است. پروفسور نيكلاس ميهيو، كارشناس تاريخ پوند مي‌گويد كه هنري اول، پادشاه انگلستان در اواخر قرن يازده و اوايل قرن دوازدهم ميلادي مسئولان ضرب سكه را كه حساب آنها دقيق نبود اخته مي‌كرد.

به گفته ديويد سينكلير در سال ۱۱۲۴ ميلادي نيمي از ضاربان سكه در انگلستان به خاطر اينكه سكه‌هاي توليد شده توسط آنها كيفيت مطلوب را نداشت و يا به خاطر اينكه سكه‌هاي تقلبي توليد كرده بودند به دستور پادشاه مثله شدند.

كلمه استرلينگ پس از فتح انگلستان توسط شاهان نورماندي رايج شد و در ابتدا اين عبارت فقط به سكه‌هاي پني اطلاق مي‌شد و نه پوند. اما در مورد ريشه اين كلمه اطلاعات مشخصي در دست نيست. شايد از كلمه استرلين گرفته شده باشد كه در زبان نرمان‌ها به معناي ستاره كوچك بود يا حتي از يك كلمه زبان عربي به معناي پول.

هنري دوم كيفيت سكه‌هاي رايج در بريتانيا را بهبود داد و از سا ل ۱۲۸۲ و دوران پادشاهي ادوارد اول مراسم ويژه‌اي در دربار براي سنجش كيفيت سكه‌ها به اجرا گذاشته شد كه تا امروز ادامه دارد.

براي افزايش استحكام و دوام بهتر سكه‌ها، ميزان نقره موجود در آن به ۹۲٫۵ درصد كاهش يافت و نقره با اين درصد از خلوص بعدها به عنوان نقره استرلينگ تثبيت شد.

هنري هشتم در دوران حكومت خود براي بهره گرفتن بيشتر از نقره موجود در خزانه پادشاهي به حد قابل ملاحظه‌اي از نقره موجود در سكه‌هاي ضرب شده كاست كه در تاريخ به عنوان خواري بزرگ از آن ياد مي‌شود.

ملكه اليزابت اول در سال ۱۵۹۰ ارزش حقيقي سكه‌ها را به آن بازگرداند و همين عيار و وزن تقريباً تا قرن نوزدهم ادامه يافت. از حوالي سال ۱۶۶۰ ضرب سكه توسط ماشين آغاز شد و طراحي سكه‌ها به شكلي درآمد كه كسي نتواند از لبه‌هاي آنها چيزي بكند.

يكي از اهانت‌هايي كه سكه‌هاي نقره در طول تاريخ به جان خريده‌اند، كنده شدن تكه‌اي از لبه آنها است. برخي با كندن تكه‌اي از لبه سكه‌ها در حقيقت چند گرم نقره به جيب زده و سكه‌هاي در گردش را به مرور بي‌ارزش مي‌كردند. اعمال مجازات‌هاي شديد در مورد كساني كه تقلب مي‌كردند ادامه يافت. در يك مورد اسحاق نيوتن كه دوره‌اي رياست ضرابخانه سلطنتي را برعهده داشت، فردي را به جرم ضرب سكه‌هاي تقلبي دستگير كرده و مجرم گردن زده شد.

از آن زمان تلاشهاي گسترده و اقدامات مهمي براي حفظ ارزش استرلينگ صورت گرفته است كه از جمله آنها مي‌توان به سيستم موسوم به برتون وود و يا مكانيسم اروپايي نرخ گذاري براي ارزها اشاره كرد؛ ولي سيستم اقتصادي غربي نرخ شناور براي تبادل ارز را ترجيح مي‌دهد. به همين خاطر ارزش برابري پوند استرلينگ در حقيقت تابعي از عرضه و تقاضاست.

دولت بريتانيا سيستم پول مشترك اروپايي را نپذيرفت و به حوزه يورو نپيوست، به همين خاطر پوند استرلينگ از معدود واحدهاي پولي در اروپاست كه هنوز به بقاي خود ادامه مي‌دهد

اكنونwww.sarafi-etemad.com پوند به يكصد پني تقسيم مي‌شود اما تا سال ۱۹۷۰ پوند تقسيمات گوناگوني داشت. يك پوند برابر با ۲۰ شيلينگ بود. هر ۲ شيلينگ واحد ديگري به نام فلورين را تشكيل مي‌داد؛ بنابراين هر ۱۰ فلورين يك پوند مي‌شد. هر شيلينگ برابر با ۱۲ پني بود در نتيجه يك پوند ۲۴۰ پني مي‌شد. تقسيمات واحد پول بريتانيا به اين موارد محدود نبود. هر پنج شيلينگ مساوي با يك كرون بود و هر پوند به ۴ كرون تقسيم مي‌شد. بين سال‌هاي ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰ اين تقسيمات پيچيده حذف شدند و پوند بريتانيا به صورت ساده برابر با يكصد پني شد

پوندwww.sarafi-etemad.com اسكاتلند كه در حقيقت به موازات پوند استرلينگ رايج در انگلستان به حيات خود ادامه مي‌داد در سال ۱۷۰۷ و پس از تشكيل پادشاهي متحد بريتانيا، براساس پوند انگلستان ارزش گذاري شد

واريز حواله پوند به انگليس از سه روش ذيل امكان پذير است :

خريد پوند داخلي : واريز به اكثر بانكهاي انگلستان از داخل انگليس ( ۳ روز كاري )

معمولا بصورت واريز اسكناس واز داخل شعبه بانك صورت ميگيرد . اين روش مناسب حساب شخص مي باشد و براي رقم هاي بالا نيز پيشنهاد نميشود.
ازانجاييكه بانكهاي انگلستان نسبت به منشا پوند حساسيت دارند ، واريزرقم هاي بالا شايبه پولشويي را ايجاد كرده و براي صاحب حساب ايجاد مشكل ميكند. البته حسابهاي با كاركرد بالا معمولا از اين قاعده مستثني هستند. امكان واريز به اكثر بانكهاي انگلستان مانند نت وست ، لويدز، اچ اس بي سي، سانتاندر امكان پذير است.

حواله پوند سفيد : اين حواله در واقع واريزوجه ، از حساب به حساب است و منشا پول روشن است. براي واريزپوند به حساب  شركت و دانشگاه ، روش مناسبي است.

حوالهwww.sarafi-etemad.com پوند از مالزي : واريز دو روزه به همه بانكهاي انگلستان از كشور مالزي

منشا پول خارج از انگلستان و از كشور مالزي است، اين حواله از لحاظ نرخ واحد پوند، گرانترين روش است

خريد www.sarafi-etemad.com حواله پوند انگلستان از طريق واريز به حساب نت وست بانك و واريز  يكروزه ريالي در ايران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۱۸:۰۹ توسط:maryam موضوع: